GEJI Industri AB
www.skillingaryd.nu
Startsidan för företag

GEJI Industri AB tecknar 25-miljonerskontrakt med ASSA AB
Innovativ produktionsteknik leder till nyinvesteringar
Pressinformation från företaget 1 nov 2006 – här något redigerad. Inlagt 1 nov 2006
GEJI Industri AB i Skillingaryd har tecknat ett femårigt kontrakt med globala låsspecialisten ASSA AB. Ordern, som är värd 25 miljoner kronor, är ett direkt resultat av GEJI´s innovativa tillverkningsteknik och innebär tunga investeringar i produktionen.

GEJI är ett tillverkande företag med fokus på formsprutning av plastprodukter. För att stärka positionerna i en konkurrensutsatt bransch har företaget valt att nischa sig mot avancerade utvecklingsprojekt som kräver hög innovationsgrad i såväl konstruktion som tekniska produktionslösningar. GEJI går in mycket tidigt i kundens produktutveckling och bidrar med rådgivning kring material och tillverkningsprocess.

Helt ny kund
ASSA är en helt ny kund – bland de tidigare finns SKF, Flexlink Components, ABB, Breas Medical och BabyBjörn. I fallet ASSA var det helt GEJI´s förmåga att erbjuda nyskapande produktionslösningar som fällde avgörandet.

Låssystem
Produkten som tillverkas är nyckelgreppet till ASSA dp CLIQ, ett låssystem med hög säkerhet som kombinerar den klassiska mekaniskt kodade nyckeln med elektronisk kodning. Varje CLIQ-nyckel har en unik elektronisk kod inprogrammerad i greppet och har därmed en egen identitet. Ingen kabeldragning eller extern kraftförsörjning behövs eftersom nyckeln har ett inbyggt batteri som driver både processorn i nyckeln och låscylinderns motor.

Hög precision
Redan i samband med formsprutningsprocessen byggs ett flertal mikrokomponenter in i nyckelgreppet, något som kräver avancerad tvåkomponentsformsprutning med mycket hög precision. En gänginsats placeras i verktyget varefter kåporna gjuts. En summer (som ljudbekräftar accessen) och två ljusledare monteras, och produkten förses sedan med en vattentät försegling. Processen är skräddarsydd och har krävt nyinvesteringar på fem miljoner kronor. Den kompletta tillverkningen av nyckelgreppen sker i två celler innehållande sexaxliga-robotar, tvåkomponentformspruta och en portalrobot.

Tryggad sysselsättning

Ordern är värd 25 miljoner kronor och löper över fem år, men kommer enligt GEJI´s marknadsansvarige Tomas Rapp inte att leda till några nyanställningar. Däremot tryggar den anställningarna för de 39 medarbetarna i företaget som i dag har en årlig omsättning på cirka 70 miljoner kronor.