Epoc-Rymans-Solskydd www.Skillingaryd.Nu

Till startsidan för Epoc-Rymans-SolskyddTill startsidan för företag

Ny i styret för Rymans
Ur Onsdagstidningen 1/1995 (här edigerat med fler mellanrubriker)
Nu tar Peter Norgren över styret för Rymans Persienner, men Lasse kommer att hjälpa till under en övergångsperiod och vid arbetstoppar.
Peter Norgren tar över Lasse Rymans företag.

Efter 30 år som egen företagare väljer nu Lars-Olof Ryman, 58, att lämna över Rymans Markiser och Persienner AB i Skillingaryd. Han gör det nu till Peter Norgren, 31.

Företaget hette från början Epoc och startades av Curt Elghag och Per-Olof Åberg:

Startades 1955
– Jag tror att det var kring 1955 som vi startade Epoc. Berit Åberg jobbade mycket i bolaget och på kvällarna var P-O och jag ute och monterade, säger Curt.

Sålde till Ryman
I mitten av 1960-talet sålde de till Lasse Ryman:
– Jag hade i många år firman hemma i källaren, men flyttade 1983 in i nya lokaler vid Fabriksgatan, säger Lasse.

Leva livet
Nu varvar han ned. han kommer att hjälpa Peter en del, men tänker i övrigt njuta livets glada dagar:
– Jag får väl åka lite mer motorcykel och kanske motionera lite mer, säger Lasse som har något kilo för mycket inför stundande Vasaloppet.

Ishockey
Peter Norgren är känd från bland annat hockeyspel i Skillingaryds IS. Peter gjorde comeback den här säsongen men är skadad och kan nog inte spela mer i vinter. Han får helt koncentrera sig på det företag han tar över.
Peter kom till Skillingaryd 1986 och har bland annat arbetat som snickare:

Fast syssla
– Men byggbranschen är sådan att man kan få gå arbetslös långa perioder, säger Peter som vill ha en fast sysselsättning och som inte räds att bli egen företagare.
Han ser i stället fram emot att jobba med markiser, persienner, rullgardiner och annat. Peter har praktiserat hos Lasse en längre tid och kommer också att få en del hjälp av Lasse i början och säkert också vid arbetstoppar.

Per Bunnstad