Maths Engströms Åkeri AB www.skillingaryd.nu
www.vaggeryd.nu
Startsidan för företag  

 

En åkare från Plätt...
Inlagt 21/3 2009

Maths Engström är en åkare som varit i branschen i 30 år och som trivs bra.

Maths bor sedan något år tillbaka i Plätt utanför Vaggeryd. Själv är han medveten om att det förr var ett vanligt smeknamn på Vaggeryd.

Plätt och Knuss
Namnet Plätt har i långa tider varit ett smeknamn på Vaggeryd. Från norr har man haft motsvarande smeknamn på Skillingaryd och då i from av Knuss. Knuss är liktydigt med Almesäng mellan Skillingaryd-Klevshult.

Till Täby
Skillingaryd Nu träffade Maths när han lastade en stor sändning vid Sveriges Filatelist-Förbunds ramlager i Skillingaryd. 22 ramlådor fyllde dragbilen och övriga 30 tog upp en stor del av släpet. Den här transporten är på väg till Täby där det kommande helg blir årets största frimärksutställning i Sverige.

Vändning på G
Maths har liksom de flesta åkeriföretag drabbats av nedgången inom industrin:
– Just nu är lite upp och ned men jag tycker mig märka en liten ökning på den sista tiden. Det är inte riktigt samma negativt prat ute på industrierna och jag tror att det börja vända, säger Maths.

Började 1979
Den 48-årige åkaren har varit i branschen sedan 1979 och 1988 blev han sin egen. Efter ett tag gick han tillbaka till att vara anställd men nu är han åter sin egen.

Per Bunnstad

Maths Engström är åkare från Plätt i Vaggeryd.
Maths Engström i lastningstagen.