Eltronic
  www.skillingaryd.nu
  Till startsidan för företag

Snart flyttar Gunnar hem sin rörelse
Inlagt 2/9 2008

Gunnar Hansson med sitt företag Eltronic flyttar den 13 oktober hem sitt företag Eltronic, som han haft vid Centralplan i många år. Han satsar inte längre på butiksdelen av sin verksamhet utan framöver blir det till nästan 100 procent service som gäller.

– Det är klart att vill någon ha en vara så kan jag ta hem även när jag flyttat butiken, säger Gunnar.
I bostaden på Femkampsvägen har han goda utrymmen och där kommer han att ha sin verkstad.

Tuff konkurrens
– Det är synd för samhällets del att min butik inte blir kvar men konkurrensen är sådan att det blir för dyrt att fortsätta med denna del av rörelsen, säger Gunnar.

”Född” in i branschen
Han är född 1950 och kom tidigt in i branschen.
I huset på Storgatan hade Bertil Pettersson och Ingvar Sandblom i juni 1951 startat Radio & Foto. Bertil är Gunnars morbror och den lille grabben var ofta i butiken. Intresset för allt kring radio växte undan för undan.

Började som 18-åring
1968 började han jobba i företaget och man kan säga att han varit kvar sedan dess.
Själva Radio & Foto kom på obestånd några år efter en brand och det blev då aktuellt att Gunnar tillsammans med en annan anställd, Helge Johansson, skulle ta över. De gjorde så 1984 och drev företaget vidare i namnet Eltronic.

Ensamföretagare
Butik och verkstad flyttades till Centralplan. Helge är numera pensionär och Gunnar har i ganska många år drivit butiken med servicedel på egen hand. Han har oftast varit ute och jobbat på förmiddagar och sedan haft butiken med verkstad igång på eftermiddagar.
Nu blir det snart annorlunda; Företaget lever vidare men på ett lite annat sätt.

En butik kvar
Skillingaryd mister med detta en ren butik för radio, TV och liknande. Men det finns kvar en sådan i kommunen, NTV i Vaggeryd.

Per Bunnstad

Butiken är snart ett minne blott.
Verkstaden kommer Gunnar att ta med sig hem.