ECLiving   www.skillingaryd.nu www.vaggeryd.nu Startsidan för företag


Eva-Carin
öppnade praktik
i SKillingaryd
Inlagt söndag 16/8 2009

Den 1 oktober förra året flyttade Eva-Carin Nilsson och Peter Grolander från Ystad till Ängsfors väster om Skillingaryd. Knappt ett år senare har Eva-Carin invigt sin praktik i Skillingaryd. Det var i går som det var öppet hus i lokalen på Skolgatan 19. Peter å sin sida startade 2008 HPG Bygg och hantverk.

– Jag är från början från Dalarna och längtade lite tillbaka till skogen och sådan har vi ute i Ängsfors, säger Eva-Carin.

I 5.000 år
Hon har haft sitt företag ECLiving sedan december 2004 och hon arbetar med TuiNa,
kinesisk massage och akupressur. I Kina har man praktiserat detta i 5.000 år men i Sverige är det ganska nytt. Det är ungefär som akupunktur men utan nålar.

Utbildad
Eva-Carin är utbildad inom traditionell kinesisk medicin –TCM – på Kroppsharmoni Terapeutskolan i Landskrona och är diplomerad TuiNa-akupressör/massör.

Om sig själv
Så här skriver Eva-Carin på sin egen webbplats:
”Efter att ha haft många olika roller i mitt yrkesliv - symfonimusiker, musiklärare, dagbarnvårdare, IT-projektledare, applikationsutvecklare - har jag nu hittat min plats. De olika roller och arbetsuppgifter jag haft i mitt liv har givit mig stor erfarenhet när det gäller att arbeta med människor, och jag vill göra vad jag kan för att åstadkomma helande av människor genom hjälp till självhjälp.”

Per Bunnstad

Den som får behandling är Eva-Carins kollega Ulla Bengtsson från Båstad.
Eva-Carin finns numera med en klinik i Skillingaryd.