NBV arrangerade för en tid sedan en föreläsning som blev mycket omtyckt.
Det var Tommy Svensson, mannen bakom bland annat boken ”Handbok för den Kräsne Konsumenten” som gästade Skillingehus:
– Han var jättebra, säger Marianne Blixt i NBV.
62 personer hade kommit för att lyssna och Marianne Blixt berättar att det var en kanonföreläsning och att han kommer tillbaka i höst igen.
Föreläsningen handlade om alla tillsatser vi får i vår mat, både farliga och mindre farliga.
I teatersalongen satt mest kvinnor och lyssnade. Det är så ofta när det handlar om friskvård.
I sin bok berättar Tommy Svensson om alla tveksamma tillsatser i mat och de problem många forskare misstänker att dessa kan orsaka oss människor.
Farligt äta fel
– Visste du att allergier, astma, tarmstörningar, cancer, depressioner, aggressioner med mera
kan i vissa fall förekomma bara för att vi äter fel, säger Tommy Svensson.
Natriumglutamat
Han pekar bland annat på att natriumglutamat ofta är en smakförstärkare i färdigmat, såser, buljonger och vissa chips. Vad få vet är att det är en tillsats som kan förorsaka migrän och astma. Hos barn kan den ge koncentrationssvårigheter och aggressioner. Den populära aromatkryddan innehåller 80 procent natriumglutamat.
Detta och mycket mer berättade Tommy Svensson.
Per Bunnstad |