Studieförbundet Vuxenskolan www.skillingaryd.nu
Till startsidan för föreningar

Alice Bah-Kuhnke talade om vikten av självkänsla  
Inlagt 19 september 2007            
         
 


– Visst hade jag självförtroende men när jag fick höra talas om självkänsla så...
Alice Bah-Kuhnke med rötterna i Horda har i kväll talat inför 34 besökare plus anställda vid Studieförbundet Vuxenskolan.

Alice har gästat Skillingehus oför att tala om ”Att göra det man tror på”.
Alice fick jämt höra hur lycklig hon var som hade blivit en kändis, var med i TV och tjänade mycket pengar. men själv hade hon lite svårt att förstå att hon skulle vara lycklig. Hon kände inte det utan det saknades något i livet.

Självkänsla...
Alice fick hjälp att förstå att självkänlsa är så mycket mer än självförtroende och undan för undan växte hon som människa. Hon sltuade på TV, skilde sig...
– Jag hade fått mod och att mådde nu fantastiskt skönt. Jag gjorde det jag ville göra. jag kan numera välja själv, säger Alice som är gift igen men nu med en ny man.

Är mammaledig
Familjen består också numera av två döttrar, Billie 3,5 år och Bessie, 8 månader. Alice är fortfarande mammaledig men i januari börjar hon som chef för Kooperativa Institutet.

Fantastiska Horda
Alice är uppvuxen i det fantastiska samhället Horda i södra delen av Värnamo kommun. Därifrån kommer har även Ann-Chatrine Lundqvist från Värnamo sina rötter.
– Fast jag bodde lite utanför samhället, säger Ann-Chatrine som var den som hade bokat in Alice till kvällens arrangemang. Ann-Chatrine jobbar för Studieförbundet Vuxenskolan i Finnveden, som står bakom arrangemanget.

Sympatisk
Alice ger redan från början ett mjukt, sympatiskt intryck. Hon talar med journalisterna på ett avslappnat sätt och när hon för höra att undertecknad är född i Horda blir det en hel del prat om det samhället. Och när det kommer en kvinna i rullstol är Alice direkt framme och frågar om hon kan hjälpa till med att ansvisa en bra plats.

Våga vara den du är
– Det är viktigt att våga vara den man är, sa Alice till de som hade kommit.
Det var nästan uteslutande kvinnor i publiken, bara ett par män förutom närvarande två journalister.
Det är väl ungefär som det brukar vara när det handlar om mjuka frågor.

Per Bunnstad