Ostkakans vänner www.skillingaryd.nu
www.vaggeryd.nu
Startsidan för föreningar
 


Ostkakans vänner har haft årsmöte
Inlagt 27/3 2009

I går den 26 mars samlades drygt 100 medlemmar i Ostkakans vänner till årsmöte. Årsmötet som hölls på länsresidenset i Jönköping valde en ny ordförande.

Landshövdingen i Kronobergs län Kristina Alsér tar nu över efter Jönköpings läns landshövding Lars Engqvist, som dock sitter kvar i styrelsen där också landshövdingen i Kalmar län Sven Lindgren ingår. Förutom sedvanliga förhandlingar delades det ut priser och utsågs heders-medlemmar. Det bjöds också på underhållning och mat. Naturligtvis med isterband och ostkaka som givna rätter. Ostkakan var bakad av Vinnaren i 2008 års SM i ostkaka, Gerd Lilja från Nybro som tilldelades mästerskapsdiplomet.

800 medlemmar
Föreningen Ostkakans vänner har drygt 800 medlemmar som brinner för Småland och småländsk matkultur. Men det handlar inte bara om mat utan man premierar även småländska dygder som medmänsklighet och klurighet. Årets pris för medmänsklighet gick till Eva Spångberg, välkänd profil från Gamla Hjälmseryd. Hederspriset för småländsk klurighet tilldelades Roy och Lotta Jonsson, som driver Agebo aktivitetsgård och spa söder om Nybro. Årets hederspris för utveckling av småländsk mat och dryck delades av två tillverkare av småländska isterband, Ello-Livs i Lammhult och Börjes chark i Aneby. Årsmötet passade dessutom på att utse två hedersmedlemmar, Kalmar FF:s tränare Nanne Bergstand och ägaren till Frödinge Mejerier Bo Carlsson. Kvällen avslutades med underhållning framförd av elever från Södra Vätterbygdens folkhögskola.

Marknadsföring
Nu har föreningens medlemmar ett år på sig att marknadsföra Småland med mat, medmänsklighet och klurighet innan det stundar årsmöte 2010 på länsresidenset i Växjö