Lions Club www.skillingaryd.nu www.vaggeryd.nu Till startsidan för föreningar

Stort läger för ungdomar – paddling i Härån (inlagt 15 aug 2009)

Skapar god påskstämning och hjälper lidande
Inlagt lördag 27 mars 2010
Lons-medlemmar framför den skog av ”påskträd” som nu ska fördelas över Skillingaryd oh Vaggeryd. Från vänster: Göran Magnusson, Rolf Olofsson, Jan Davidsson, Håkan Johansson, Per-Arne Källberg, Stefan Johannesson, Jörgen Bergström med modell av ett katastroftält samt GöranKäll.

Nyhetsrapporteringen från det katastrodrabbade Haiti är inte lika intensiv som i vintras. Men fortfarande fortsätter organisationer av olika slag att smala in pengar till hjälp för de många nödlidande på Haiti.
Under påskveckorna kommer Lions i Skillingaryd/Vaggeryd att genomföra en rad aktiviteter som ska bidra att skapa goda påskstämning i Skillingaryd och Vaggeryd och samtidigt samla in pengar till de drabbade människorna på Haiti.

– Vi har tidigare direkt skickat 10 000 kr och ett katastroftält till Haiti. Målsättningen är nu att samla in pengar till inköp av ännu ett katastroftält till Haiti, berättar Jörgen Bergström från Lions Club.

Fjädrar...
På lördagsförmiddagen var en grupp Lions-medlemmar samlade i Skillingaryd för att smycka en mindre skog av björkar med fjädrar som sedan på måndag ska distribueras till affärer och företag för att förgylla påsken i kommunen.

Färgstark skog
Björkarna som sågades ned för tre veckor erbjöd såg i samlat skick skick ut som en ovanligt färgstark skog. Det är nästan så att det känns lite tråkigt att denna färgglada anblick inte kommer att bestå nu ska delas upp!

Utanför butiker
Påskaktiviteterna inleds på skärtorsdagen då Lions-medlemmar kommer att vara posterade utanför några matbutiker i både Skillingaryd och Vaggeryd för att med bössor samla in pengar till katastroftälten. Katastroftälten kostar cirka 5.400 kronor per styck.
– På påskafton kommer vi i Vaggeryd samla in pengar, ha ett lotteri och genomföra en äggjakt för barn, berättade Jörgen Bergström.

Kåre BobergSöker värdfamiljer
för ungdomar
Inlagt 26/4 2009
Lions Club i Skillingaryd-Vaggeryd söker värdfamiljer i sommar.
– Ja, vi behöver några värdfamiljer för att ta emot ungdomar i åldern 17–21 år 27 juli–1 augusti, berättar Stefan Wahlström i Lions
.
Stefan Wahlström från Lions Club

Lions har ett stort internationellt utbyte där ungdomar får lära känna andra kulturer.
– Vi och sex andra klubbar i distriktet har ett läger på Isaberg i Hestra 2–16 augusti. Veckan före lägret ska ungdomarna bo hos värdfamiljer, berättar Stefan.
Under årens lopp har en del ungdomar från Skillingaryd-Vaggeryd fått resa på liknande läger.

Per Bunnstad

 

Stor semlefest 24/2 2007
Håkan Johansson med sonen Oskar hade bilen full med semlor.
Foto: Per Bunnstad www.skillingaryd.nu
I dag delar Lions Club ut totalt 261 semlor till alla på kommunens äldreboende.

Presidenten Håkan Johansson berättar att det blir semlor till kaffet i dag på Talludden och Furugården i Vaggeryd samt Jupiter och Sörgården i Skillingaryd.
Lions har haft ett mycket bra 2006 och julmarknaden med annonsbladet vid skyltsöndagarna i Skillingaryd och Vaggeryd gav ett bra resultat. Det blev brutto 140.000 kronor med ett netto kring 100.000 kronor.
– Vi har nu bland annat beslutat att bidra med 10.000 kronor till barndiabetesfonden, 10.000 till Lions forskarfond, 25.000 till synhjälp och att vi bekostar två personers vistelse på gemenskapsläger på Tallnäs, berättar Håkan.

Per Bunnstad