Kyllås – Eksäters SAM Ungdom
www.Skillingaryd.NuStartsidan för föreningar på www.Skillingaryd.Nu Kyllås startsida på www.skillingaryd.nu

 

29 januari 2006
– skidåkning i backen
Klicka på bilderna för större bilder

Foto och copyright: Per Bunnstad/ www.Skillingaryd.Nu

Det är relativt snöfattigt i terrängen i Kyllås men i backen finns det snö så det räcker och på söndag den 5 februari blir det invigning av backen.

Det är tack vare en stor satsning från kommunen och föreningen som det nu finns en snökanon på plats. Med hjälp av denna snökanon kan man nu erbjuda kanonsnö i Kyllås.

Nöjd
Föreningens ordförande Richard Nordenstam är nöjd med satsningen:
– Vi har en skiddag på söndag då vi har gratis skidåkning och vi kommer också att ha uthyrning av skidor, berättar Richard.
Det är öppet 12.00–18.00 mot en vanlig söndag då det oftast är 13.00-18.00 som gäller. Backen är som regel också öppen onsdagskvällar och lördagar,

Kommunalrådet
Richard berättar att kommunalrådet Bengt Dahlqvist ska förrätta invigningen och Bengt har ju nära till backen då han bor i grannbyn Kyllås.
– Jag har fyra kilometer till backen men jag vet inte om det blir skidåkning på söndag. Däremot ett kort tal, säger Bengt.

Fin backe
Skillingaryd.nu testade backen i söndags den 29 januari och vi kan konstatera att den håller god klass. Det var lätt isigt på den norra sidan men i övrigt bra. Här finns också tillgång till en toppstuga där man om söndagar kan köpa kaffe och våfflor. En fin service.
Föreningen hoppas senare även kunna erbjuda uthyrning av skidutrustning.

Familjebacke
Givetvis är det inte som Hestra men det är en liten, mysig backe som passar bra för den som vill ha en så kallad familjebacke.

Per Bunnstad
Inlagt 2 feb 2006