Frälsningsarmén – Hemförbundet
  www.skillingaryd.nu
  Startsidan för föreningar
  Startsidan för Frälsningsarmén

 

VN-journalisterna intog Frälsningsarmén
Inlagt onsdag 5/11 2008

”Måndag 3/11:14.30 Frälsningsarmén: Hemförbundet har möte och gäst är Bertil Melkersson från Gnosjö som kåserar.”
Så stod det i vår kalender och förutom den pensionerade VN-reportern från Gnosjö kom det ytterligare fem tidigare VN-reportrar till mötet.

Nu har det inte gått en väckelsevåg bland journalisterna utan man kom framför allt för att lyssna till kollegan Bertil. Det var Linus Persson som hade ringt runt till några tidigare kollegor och en efter en kom de till armélokalen.

Sportjournalist kom
– Här har jag aldrig varit, sa Leif ”Noel” Svensson från Värnamo som efteråt kunde konstatera att det var trevligt.
Leif var i många år sportchef på VN men efter pensionen skriver han en del för Finnveden.
Från Gnosjö kom Lasse Gunnarsson som i många år varit VN-journalist men som numera är pensionär.

Vana vid armén
Linus hade även kallat Linnea Hugosson från Pålskog och Gun Gennemark från Vaggeryd, som båda tjänstgjort på VN i kommunen och som båda varit många gånger i armélokalen.

Skrivit i hembygdsbok
Bertil Melkersson är pensionär sedan några år tillbaka och han var nu inbjuden som talare i egenskap av att han skrivit om sin födelsebygd, alltså trakterna kring Åker och Ålaryd. I förra årets Mellan Härån och Rasjön skrev Bertil en artikel om ”Min barndom i Ugglekull”. Det var denna berättelse som låg till grund i hans berättelse hos Hemförbundet.

Fyller 60 nästa år
Hemförbundet firar nästa år 60 och i dag har denna ”sektion” inom Frälsningsarmén ett 50-tal medlemmar. Nästan alla är kvinnor i pensionsåldern men det finns ett par män.
Man samlas som regel varje måndag i armélokalen för sång, musik, ett framträdande med ofta en gäst samt kaffe med tilltugg och mycket social gemenskap.

Återvänder...
Den här måndagen var lite annorlunda med några icke så flitigt förekommande gäster och vem vet, någon av VN-journalisterna kanske kommer tillbaka.

Per Bunnstad, också tidigare VN-journalist...

Bakersta raden fylldes av tidigare VN-medarbetare. Från vänster Leif ”Noel” Svensson, Lasse Gunnarsson, Linus Persson, Linnéa Hugosson, Bertil Melkersson och Gun Gennemark.
I köket såg Lillian Pettersson och Kerstin Hallgren till att allt gjordes klart. För givetvis är de dukade kaffeborden en självklarhet när Hemförbundet har möte.
Man förknippar sång och musik med Frälsningsarmén.
Martina Österdahl välkomnade bland andra Gunnie Hedvall.
Tidigare VN-journalister i en lång rad: Leif, Lasse, Linus, Linnéa, Bertil och Gun.
Bertil Melkersson, mångårig VN-journalist som berättade om hembygdens Åker och Ålaryd.
Det var inte ur Bibeln Bertil Melkersson berättade utan för Mellan Härån och Rasjön. Bertil har nämligen skrivit i denna hembygdsbok.
Majken Engholm, 84, trogen medlem i Hemförbundet.
Lite samtal innan det är dags för veckans möte.
Till Hemförbundet kommer man för gemenskap.