IOGT/NTO www.Skillingaryd.NuTill startsidan för IOGT/NTO

Tillbyggnaden har startat
Inlagt 3 augusti 2006
Bakom IOGT-NTO mot Gropabäcken har det gjutits en platta och snart kan själva byggnationen starta. Foto: Per Bunnstad 1 augusti 2006

NTO-lokalen på Kaffegatan i Skillingaryd byggs just nu till. Det ser kanske inte så stort ut men det kommer att förändra lokalen en hel del.

Den lokala föreningen har en kakyl på drygt en halvmiljon. Statliga Boverket ger 50 procent av kostnaden i bidrag och kommunen 30 procent. Resterande får föreningen klara på egen hand. IOGT–NTO har en god ekonomi och kan använda sig av de pengar man fick när man för några år sedan sålde sin lokal i Berghem väster om Skillingaryd.

Fyra meter
Lokalen byggs till fyra meter söderut mot Gropabäcken plus att det en ombyggnad inomhus. Scenen försvinner och golvytan i samlingssalen kommer att bli dubbelt så stor som i dag.
IOGT-NTO behöver bygga ut lokalerna för att bland annat klara sina dansgrupper. Dessutom finns önskemål från föreningslivet i övrigt att hyra lokalen, men den är ofta för liten.

Snart byggarbeten
Plattan har gjutits under sommaren och snart börjar själva byggnadsarbetena.
IOGT-NTO bildades 1896 och hade de första åren sina möten i förhyrda lokaler. Den 2 januari 1904 stod lokalen Kaffegatan färdig för sitt första logemöte och en högtidlig invigning skedde den 31 januari detta år. Huset kostade 2 800 kronor att bygga och kommunen bidrog med 200 kronor. Sedan dess har huset renoverats och byggs till flera gånger.
Noteras kan att föreningen i år fått en hel del nya medlemmar.

Per Bunnstad