www.skillingaryd.nu www.vaggeryd.nu Till startsidan för föreningar Till startsidan för WIK Till startsidan för WIK bandy

36-årig veteran avgjorde för Malmbäck
– Johan Sandahl åter med mersmak
Inlagt söndag 3 januari 2010
WIK trixade men Malmbäck vann klart och rättvist. Hemmaspelarna kämpade dock men övermakten var för stor denna bandysöndag.

Trots att Johan Sandahl gjorde säsongens första A-lagsmatch för WIK blev det förlust med 5–8 (3–4) i derbyt mot Malmbäcks IF. Därmed får WIK det tufft att bli bland de fyra främsta i serien. Det är fyra som går till kvalserien uppåt.

Johan som inte skulle spela den här säsongen har längtat tillbaka och efter en B-lagsmatch i går var det dags för A-lagsspel igen. Han var nästan som vanligt: bäst i laget och målfarlig.

Planens gigant
Nu fanns det en kille som överglänst Johan och det var Malmbäcks veteran Tomas Jönsson, 36, som spelat för Nässjö. Han gjorde liksom Johan två mål men framför allt var han så mycket bättre i övrigt. Han styrde och ställde, dribblade lagom mycket och slog delikata passningar. Utan honom i laget kunde det mycket väl ha blivit WIK-seger.

Målorgie
WIK höll i 14 minuter. Då kom ledningsmålet för Malmbäck och fem minuter senare visade anslagstavlan 0–3. WIK reducerade men så kom 1–4. Hemmalaget lyckades reducera två gånger före paus.

Andra halvleken
I matchminut 54 kom 3–5 och två minuter senare 3–6. Även om WIK reducerade efter 70 minuter kändes det som att Malmbäck skulle vinna. 4–7 och 4–8 följde innan WIK reducerade på straff, inslagen av Viktor Hjelm.

Hemmamålen
Målen för WIK gjordes av Johan Sandahl två, Henrik Abrahamsson, Viktor Hjelm och David Lagerstrand.

Bortamålen
För Malmbäcks mål svarade Tomas Jönsson 2, Martin Hjälle 2, Martin Hylander, Magnus Olsén, Fredrik Ottosson och Björn Lundberg.

Bara hemmautvisningar
WIK hade fem tiominuterutvisningar medan Malmbäck klarade sig helt från att uppsöka botbänken.

Ganska nöjd
Hemmatränaren Jan ”Fiffen” Magnusson var ganska nöjd med insatsen men inte riktigt med resultatet. De många utvisningarna tog på krafterna WIK var på G när man fick ett par utvisningar på raken.

Hjulpoängen
3 Johan Sandahl
2 Viktor Hjelm
1 Mikael Pettersson

Per Bunnstad

Soligt på IP och bland dem som trivdes var nummer 16 i WIK, Niklas Hedin.
Det var mycket kamp om bollen.
WIK-målvakten har precis räddat en straff och det blir inte heller mål på returen.
Det var svårt för WIK att komma förbi gästernas stabila försvar.
Cirka 60 personer hade kommit denna kylslagna men ändå fina bandydag.
En egen läktare är inte så dumt.
På läktaren var det soligt.
Bandyentusiaster på IP...
0–1 efter 14 minuter.
0–3 kommer efter hörna. Det är i minut nummer 19.
Jimmie Pettersson är fri med Malmbäcks målvakt...
...som räddar...
...men på returen gör Henrik Abrahamsson 1–3. Det har spelats 21 minuter.
Nummer 14 Johan Sandahl har reducerat. Efter 41 minuter står det 3–4 och det blir också halvtidsresultatet.
Mål för Malmbäck efter hörna och nu står det 3–6.
4–6. WIK reducerar genom nummer 14 Johan Sandahl.
4–7. Ny hörna och nytt mål för Malmbäck.
4–8, matchens näst sista mål.
Tomas Jönsson i Malmbäck var lite av tungan på vågen.
En del veteraner fanns på plats om konstaterade: det var bättre bandy förr.
WIK-reducering till 2–4. Målskytt är David Lagerstrand som skymtar till vänster i bild.