Sista kontrollen får O-Ringen-orienterarna
faktiskt leta upp alldeles själva.
Men AB Sista säkra ska sen vara jättelätt att
hitta.
Det är det bolag som bildats för att svara för restaurangverksamheten
på centralorten i Skillingaryd och ute på etapperna.
Det är tre näringsidkare i Vaggeryds kommun som gått samman
i det för O-Ringen speciella tillfället; Hotel Småland/Smålandsrasta
med Maria Wiss och Jonas Sandahl, Hooks herrgård med Jonas Edberg
och Berglunds serveringar med Gunilla Berglund.
Förutom de nämnda ingår kommunens kostchef Ove Gustavsson
i bolagets projekt- och ledningsgrupp.
Och Ove har en mycket viktig roll när vi nu håller på
att komponera matsedlarna, betonar bolagets talesman Jonas Sandahl.
Matsedlarna, ja?
Vi kommer att servera dagens rätter samt en spännande
kvällsmeny med wokade rätter, pizza, grillrätter, hamburgare,
korv, fisk och vegetariska alternativ. Vi kommer dessutom att ha någon
kravmärkt rätt. Dagens rätt kommer också att serveras
som barnportioner för barn upp till tio år, säger Jonas
Servering hela dagen?
Visst, från frukost till lunch och därefter läckra
kvälls- och vickningsmenyer.
Mycket pasta och kolhydratspäckade rätter, kan man tänka?
Självklart kommer pastan att finnas som ett alternativ.
Starkvaror?
Vin och öl, men ingen sprit.
Öppna för beställningar för
till exempel familjer och/eller klubbar som vill fira något?
Våra ambitioner blir att tillgodose alla önskemål.
Priserna?
Dagens rätt kommer att kosta 65 kronor, i övrigt kommer
vi att anpassa prissättningen till vår publik.
Har ni några erfarenheter av den här typen av restaurangverksamhet?
Massvis, vi har till exempel jobbat med utställningen Elmia
Wood, vid musikfestivalerna i Västervik, och på Kiviks marknad
och VaggerydsTravet.
Har ni gjort någon research bland orienterarna,
fått en hum om vilken kost de föredrar?
Vi har tagit till oss erfarenheter och redovisningar från
senaste årens O-Ringen-evenemang i Märsta, Uddevalla och Göteborg.
Serveringstält och/eller skjutfältets byggnader?
Både och, vi kommer på centralorten ha ett serveringstält
med plats för 200 personer + uteservering, och i skjutfältets
byggnader matsalen och mässen som tillsammans rymmer 370 matgäster.
Utspisningen ute på etapperna?
Svarar Berglunds serveringar för med sina vagnar och vip-tält.
Hur produceras maten?
Vi har fått tillstånd använda kommunens centralkök
och även det stora köket ute på skjutfältets mäss.
Allt det här låter ju extremt personalkrävande?
Absolut, eftersom vi samtidigt ska driva våra egna hotell-
och restaurangföretag som säkert får hårt tryck
på sig under O-Ringen-veckan, måste vi ju kalla in en hel
hög extrapersonal, avslutar Jonas Sandahl som tillsammans med sina
bolagskollegor i AB Sista säkra ser fram emot att med kulinariska
delikatesser mätta matfriska skogsluffare i alla åldrar.
Leif Svensson
|