O-Ringen - 5-dagars www.Skillingaryd.Nu


Toppnamn till Supereliten

Pressmeddelande från O-Ringen (något redigerat med mellanrubriker med mera) Inlagt 050114

VM-tvåan på långdistansen, Mattias Karlsson, siktar på ny VM-medalj i Japan i år. Och han gör det genom att ladda upp med O-Ringen i Småland.

– Upplägget på Superelitklassen passar perfekt som finslipning inför VM, säger Mattias Karlsson, som därmed är det första affischnamnet som bestämt sig för O-Ringen.
Superelitklassen på O-Ringen i sommar får ett specialupplägg med fyra tävlingsdagar istället för fem. Detta eftersom inledningen av O-Ringen kolliderar med World Games i Tyskland.

Bra med fyra dagar
– För VM-uppladdningen passar fyra tävlingsdagar bra. Mitt stora mål i år är självklart långdistansen i VM och då tror jag att det blir lagom med några rejäla genomkörare i tävlingstempo under O-Ringen, med drygt två veckor kvar till VM-starten, säger Mattias Karlsson, Hakarpspojkarna.

50 i superelit
Superelitklasserna ska så småningom innehålla 30 herrar och 30 damer, och inom kort räknar O-Ringen-arrangörerna med att kunna presenterra ett antal toppnamn ytterligare.
I VM i Västerås i höstas tog Mattias Karlsson silver på långdistansen, slagen av Björnar Valstad, Norge. Men han vet hur det är att vinna VM-guld också. I Schweiz 2003 var han stor segerorganisatör i det svenska herrstafettlaget. Dessutom ingick Mattias i bronslaget i fjolårets VM-stafett, så på sina tre VM-starter har han en medalj av varje valör.

Sprint i Apladalen
Superelitklassen i O-Ringen startar med en sprint i Apladalen i Värnamo på tisdagen, och fortsätter sedan med etapperna två och tre i terrängen i Åsa (där övriga O-Ringen-löpare samtidigt genomför etapperna tre och fyra). Den terrängen påminner mycket om det som väntar i Japan vad det gäller kuperingen.
- Det är förstås ytterligare ett stort plus och påverkar att jag vill springa O-Ringen inför VM, säger Mattias.