www.Skillingaryd.Nu
SM Pistol Fält 2004 Information om Skillingaryd HÄR
Pistolskytteförbundets hemsida om SM 2004
Det blir ett svenskt mästerskap i Skillingaryd i juli. Det är länets pistolskyttekrets som inbjuder till SM i fältskytte den 3-4 juli. Det handlar om pistol- och revolverskytte.
Tävlingen går av stapeln på skjutfältet och vi återkommer med mer information närmare tävlingsstarten.
Vi kommer också med rapporter om andra avdelningen av SM, i augusti
Resultat lördag 3 juli 2004

Resultat söndag 4 juli 2004

Bildsvep lördag 3 juli 2004
SM Pistol Precision 21-22 augusti 2003
helgens tävlingar handlar om precisionskytte mot tioringad tavla på 25 meter. Man skjuter 7 serier om fem skott i varje serie. Tid för varje serie är sex minuter. Tiopoängaren i mitten är 50 mm stor i diameter så det vill till en stadig hand för att träffa den, gång efter gång som de svenska elitskyttaarna gör. En sån har vi ju i Stig Gunnarsson från JÖNKÖPINGS PK- Han har vunnit SM precison tre gånger, varav två med höger hand och en med vänster. Stig skjuter veteraner äldre numera. Han verkar vara i god form och har entredje plats från förra året att försvara. För min egen del handlar det om en sjätteplacering från veteraner yngre. Det är de bästa placeringarna från förra året. Hela svenska eliten kommer naturligtvis. Vi skjuter i fem klasser i C- det finkalibriga skyttet: Öppen, Dam, Junior, Veteran Yngre och Veteran äldre. Grovkalibriga tjänstevapen som kallas A-vapen och så grov sportpistol så kallade B-vapen. Tävlingen rullar båda dagarna med C Öppen och B på söndagen och de övriga klasserna på lördag.
de första sju serierna är kvalifikation till finalen dit den bästa sjättedelen går. I finalen skjuts sedan ytterligare tre serier vars resultat läggs till de sju föregående. Vinnare blir alltså den som skjutit bäst total på tio serier.

Bo-Conny Blomqvist

Resultat 21-22 augusti 2004

Bildsvep lördag 21 augusti 2004