SM i pistolskytte 2003
Klart för första skjutningen. Det gäller att lugna ned sig, få ned pulsen. Den som kommer först lyckas inte så där bra. Kanske har han tagit ut sig lite för mycket och det straffar sig. I den här stafetten fick man springa en straffrunda för varje bom. I en av de andra tävlingarna var det en minuts tillägg per bom.
Foto: Per Bunnstad
/www.Skillingaryd.NU
Skyttarna är verkligen laddade och lördagens tävling var lite bättre än fredagens. Under fredagen var det nästan 30 grader, men bara kring 20 och ingen sol på lördagen.
Foto: Per Bunnstad
/www.Skillingaryd.NU
Alla fem lagen inne för skjutning.
Foto: Per Bunnstad
/www.Skillingaryd.NU
När man skjutit bom blir det en straffrunda.
Foto: Per Bunnstad
/www.Skillingaryd.NU
På väg mot mål i den idylliska terrängen vid Skillingaryds Östra Läger. Här har det varit aktiviteter sedan 1898. Pistolskytte i organiserad form har däremot inte mer än 7-8 år på nacken här.
Foto: Per Bunnstad
/www.Skillingaryd.NU

Helgen 1-2 augusti 2003 har Jönköpings Läns Pistolskyttekrets och Skillingaryds Pistolskytteklubb stått som arrangör för SM i springskytte samt Polis-SM i springskytte. Redan 2000 arrangerades för första gången SM i just Skillingaryd.

Tävlingsplatsen var Östra Lägret där pistolskytteklubben har sin verksamhet. Springskytte kan liknas vid skidskytte men utan skidor och gevär. Man springer har en pistol i stället för gevär. Det är därmed en publikvänlig sport även om det i stort sett inte fanns någon publik mer än de tävlandes anhöriga. Tyvärr hade arrangören missat att berätta om arrangemanget. Det hade säkert varit en trevlig upplevelse.
På Östra Lägret anlades 1995 en pistoskyttebana. Det var kretsen som tog initiativ. Året därpå bildades Skillingaryds Pistolskytteklubb. Varje tisdag under sommarhalvåret möts man vid banan för skjutning.
– Nästa stora tävling är sista söndagen i september då Skillingtrycket arrangeras här, säger ordförande Per-Olof Holmqvist från Tofteryd.
Klubben har ett 20-tal medlemmar och framgångsrikast hittills har varit Rickard Jönsson och Tony Persson, Rickard var till och med uttagen i landslaget förra året.

Per Bunnstad