Skilling 500 år 2010
  www.skillingaryd.nu
  SSMK:s startsida här
   

 

Rallyklassiker på lördag
Inlagt tisdag 25 maj 2010

För 39:e gången kommer Skillingaryds MK nu på lördag den 29 maj att arrangera sitt rally Skilling 500. Tävlingen har blivit en klassiker och det är också temat för årets tävling. Tävlingen ingår som en av sex tävlingar i Riksmästerskapet för historiska bilar.

– Då kommer de bilar till start som vi vande oss att se på 60-och 70-talen. Bland klassikerna finns flera förare med lokal anknytning. Thomas Theorin Volvo Amazon, Lennart Gustavsson Ford Mustang och Kenneth Waltersson i Ford Cortina, samtliga Anderstorps RC är alla framgångsrika bland historiska bilar, berättar tävlingsledaren Mats Bergman, Vaggeryd.

Start och mål är förlagt till Smålandsstenar där en 15 mil lång bana innehåller sex sträckor på sammanlagt drygt fyra mil. Flera av sträckorna har det inte gått rallytävling på sedan 60-talet vilket gör det extra roligt och utmanande för förarna.

Tävlingen ingå också i Tjej-RM, Smålands DM och Sydvenska Rallycupen.

Bland tjejerna hittar vi Cindy Brüggeman som kommer till Skilling 500 men en totalseger i Oknörundan förra helgen i bagaget.

DM fältet innehåller hela den sydsvenska rallyeliten. Andreas Magnusson, Skillingaryds MK gör comeback i syfte att upprepa förra årets totalseger. Utmanare är Stoffe Nilson från Hässleholm och norrmannen Björn Bakkevold.

Skilling 500 på G
Inlagt onsdag 21 april 2010

För 39:e gången kommer Skillingaryds MK den 29 maj att arrangera sitt rally Skilling 500. Tävlingen har blivit en klassiker och det är också temat för årets tävling. Tävlingen ingår som en av sex tävlingar i Riksmästerskapet för historiska bilar. Då kommer de bilar till start som vi vande oss att se på 60-och 70-talen. Bland klassikerna finns flera förare med lokal anknytning.

Förra årets nyhet för rally i södra Sverige, Sydsvenska Rallycupen, återkommer till Skilling 500 och gör att det blir ett stort inslag av förare från Skåne och andra delar av landet som alla vill vara med och tävla om de stora prispengarna i denna cup.

Start och mål är förlagt till Smålandsstenar där en 15 mil lång bana innehåller sex sträckor på sammanlagt drygt 4 mil. Flera av sträckorna har det inte gått rallytävling på sedan 60-talet vilket gör det extra roligt och utmanande för förarna. Start och mål är förlagt till Torghuset och tävlingen kommer att sätta sin prägel på Smålandsstenar denna lördag.

Tävlingen ingår också i Tjej-RM, Smålands DM och PR Tryck Classic Rally Cup