Skilling 500 år 2007
  www.skillingaryd.nu
  SSMK:s startsida här
   
Tävlingsbilder finns här
Slutresultaten finns här (pdf)
SSMK vann mycket
Christoffer Carlsson och John Harrysson blev trea och totalt därmed segrare i DM.
David Lindström var jättenöjd trots att han inte vann DM. Han vann i alla fall Skilling 500.
Pierre Svensson och Daniel Halldén vann sin klas och blev totaltvåa i rallyt. De blev också tvåa i DM, bara en poäng efter Peder Hadarsson, Eksjö.
Per-Magnus Johansson och David Lindström från SSMK van sin klass och även totalt med här övriga medaljörer i klassen: Fredrik Karlsson och Henrik Söderkvist, Anderstorps RC samt Christoffer Carlsson och John Harrysson, SSMK.
Fler medaljörer i Skilling 500.
 
 
Det var ett digert prisbord.
David Lindström och Per-Magnus Johansson från hemmaklubben blev totalsegrare. Trots att det inte räckte till seger i DM var det en fin fjäder i hatten.

– Jag är jättenöjd, kan inte annat vara, säger David.
Han säger att det var tufft på andra specialsträckan där många var nära att köra in i ett plåtskjul. David klarade sig undan det men fick ordentlig sladd och tappade några sekunder. Men segern var aldrig i fara. Han vann med 14 sekunders marginal till tvåan, klubbkompisarna Daniel Halldén och Pierre Svensson.

Bevakade
Ännu mer glada var Christoffer Carlsson och John Harrysson från SSMK som blev totalt tolva. Mer viktigt var att de blev trea i sin klass och det räckte för att ta hem DM-titeln för B-förare. Förra året blev det DM-seger för C-förare:
– Vi tog det ganska lugnt, seger Christoffer och John som bevakade sin placering för att ta hem DM.
Det blev även DM-segrar för SSMK:s Andreas Magnusson och Olliver Axelsson.

Nära ställas in
Det var mycket halt och värst var det nog på specialsträcka fyra. Det var faktiskt så halt att tävlingsledningen länge funderade på om det skulle bli tävling eller inte. Det blev till slut ett ja men samtidigt bestämde man sig för att det inte skulle bli några noter, altså ingen kartläsning. Genom detta sänktes farten lite.
Många stod över tävlingen på grund halkan. Man ville inte riskera sin bil. Därför blev det totalt endast ett 60-tal startande av totalt över 100 anmälda.

Per Bunnstad

 

Inför Skilling 500
Inlagt 10 november 2007 kl. 16.00
Det återstår när detta skrivs bara 90 minuter innan första start i årets tävling och vi har varit vid besiktningen och på serviceplatsen för att känna av läget. Fler bilder kommer senast i morgon bitti.
Noteras kan att drygt 20 skipage inte kommer till start, sannolikt flera på grund av underlaget på vägarna. Det är glashalt på vissa partier. Det är osäkert om alla specialsträckor kommer att köras. Det kanske också blir en tävling utan noter, vilket betyder lägre hastighet.

Per Bunnstad
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jubileum och DM
Inlagt 24 oktober 2007

Början av november blir mycket händelserik inom SSMK. Första helgen i november firas att klubben haft folkrace på banan i Föreberg i 25 år och helgen därpå är det sista DM-tävlingen i rally.

Det var 1982 som SSMK tog banan i Föreberg i bruk för folkrace. De 25 åren firas nu med Jubileumsfajten och ett 40-tal förare förväntas delta. Så här långt har 32 anmält sig via internet plus att en del gjort det på gammaldags sätt.
Leif Nykvist är folkraceansvarig i SSMK och han kan glädjas åt ett stort intresse. Tävlingsledare för Jubileumsfajten är naturligtvis Connye Grönlund, som varit med under alla åren. Han är en av de verkligt stora i SSMK:s snart 40-åriga historia.

Hemmaförare
Bland hemmaförare inför tävlingen som går över två dagar, 3-4 november, märks Keith Wennberg Kim ”Kimpa” Söderstedt, Tommy Nilsson, Daniel Nykvist och Josephine Svanberg. I damklassen finns än så länge endast ett namn: Malin ”Mallan” Karlsson från Eksjö FRC men hon är faktiskt bosatt i Vaggeryd.

Nästa tävling
Lördagen 10 november går årets sista DM-deltävling i rally och start sker kl. 17.00 vid Grönelund. Skilling 500 handlar alltså om en mörkertävling
– Det är till förarnas stora förtjusning och det kommer att bli en tävling som sätter både förare och kartläsare/codriver på stora prov, med andra ord en stor utmaning, säger Karin Eriksson i SSMK.
Tävlingen omfattar 98 km varav 42 km är specialsträckor.

DM avgörs
– Eftersom detta är sista deltävlingen så är det naturligtvis oerhört spännande att följa detta rally för att se vilka som vinner respektive klasser för DM. Vi har några hemmaförare som ligger på pallplacering och nu ska det då avgöras om de klarar av det sista ”provet”, säger Karin.

Per Bunnstad