Skilling 500 år 2006
  www.skillingaryd.nu
  SSMK:s startsida här
   

Pressinformation före tävlingen (inlagt 15 jun 2006)

Resultatlista 2006
Inlagt 19 jun 2006
Resultatlistan finns här som pdf
 
Inför tävlingen – pressinformation från SSMK
Inlagt här 15 juni 2006

Nu är det dags för årets stora rallyäventyr, Svenstigs Skilling 500, lördag 17 juni i Värnamo.

Förberedelserna inför årets tävling, som är en deltävling i DM, började redan tidigt i höstas och det är många timmars arbete som gör att det är möjligt att genomföra denna tävling.
Markägare, funktionärer, sponsorer och alla andra som på nåt vis hjälper till är guld värda!

Vid Svenstigs
Start och mål kommer att vara på Svenstigs som det har varit de senaste åren. Tävlingen kommer att gå på fem olika specialsträckor av blandad karaktär.
Till årets tävling är 142 ekipage anmälda. Bland dessa finns naturligtvis en hel del hemmaförare som ska göra sitt bästa för att visa upp klubben. Bland annat så har vi förra årets tävlingsledare Bitte Blansch som i år sitter i högerstolen åt Peter Andersson i deras BMW Compact. Skillingaryds motorklubb har många aktiva och duktiga rallyekipage som kommer att visa upp sig i de olika klasserna nu på lördag.
På Slätten i Skillingaryd blir det en stor serviceplats.

Sträckorna
Lite info om de olika sträckorna:
SS1
Rallyts krokigaste sträcka som innehåller många svårigheter för de tävlande. Allt ifrån svåra kurvor till hopp och järnvägskorsningar! Dåligt med parkeringsmöjligheter vid starten, lättare längs tillfartsvägarna.
SS2
Krokig och rytmisk ”smålandsväg”. Dåligt med tillfartsvägar. Svårt att parkera vid målet.
SS3
Rallyts i särklass längsta sträcka. Innehåller det mesta. Gott om tillfartsvägar.
SS4
En klassiker i våra trakter, omtyckt av alla som kört den. Krokigt efter starten och lite snabbare mot slutet av sträckan. Inga tillfartsvägar.
SS5
En mycket snabb, rytmisk sträcka. Lite smalare och krokigare mot slutet. Gott om tillfartsvägar, svårt med parkering vid målet.

Lyssna!
När man är ute och kollar på rallytävlingar så är det viktigt att tänka på att man står på rätt ställen och att man lyssnar på funktionärernas anvisningar, i programbladet finns även lite föreskrifter om hur man bör stå annars kan det gå riktigt illa. Bilarna kommer ju trots allt upp i ganska så höga hastigheter så det gäller att ha koll på läget! Vi har haft tur och aldrig haft några publikolyckor.

Folkfest
Vi vet att det är mycket publik som kommer att befinna sig i skogarna och göra detta till den folkfest som det faktiskt är… och i år kommer vi nog att klara oss ifrån regn fast då kommer det i sin tur att damma..

Karin Eriksson
Skillingaryds Motorklubb