Skillingaryds IS www.Skillingaryd.Nu
Till startsidan för föreningar • Till startsidan för Skillingaryds IS

En träningsplan anlades på Slätten 1971 och den fick 1980 elbelysning

Glädje bland fotbollsklubbar
Elbelyst träningsplan färdig
Ur Värnamo Nyheter 29 december 1980 (här kompletterad med mellanrubriker)

Nu är glädjen stor bland fotbollsklubbarna i kommunen och särskilt då inom Skillingaryds IS. Äntligen har man fått en träningsplan till sitt förfogande.

Den nya planen ligger på Slätten i Skillingaryd och det är fritidsnämnden som låtit utöka den tidigare mindre träningsplanen till reglementsenliga mått.

Klart för träning
Nya målställningar är på plats, ytlagret är lagt och åtta belysningsstolpar har satts upp. Det innebär att man kan träna även mörka kvällar.

Fler klubbar får använda planen
Det blir inte bara SIS som får nytta av den nya träningsplanen. Även Waggeryds IK, Byarums IF och Klevshult SK skall förlägga träning och träningsmatcher till den nya planen. Träningsplanen i Götafors kommer inte att skrotas för att en ny träningsplan blivit tillgänglig. Men Götaforsplanen tas inte i bruk förrän i mars månad.

Premiär 12 janauri
Träningspremiär blir det den 12 januari. WIK skall träna måndagar och torsdagar, SIS tisdagar och torsdagar, KSK på onsdagar och lördagar samt Byarum på tisdagar.

Klubbarna är glada
Tillfredsställelsen är stor bland fotbollsklubbarna att fritidsnämnden satsat på en plan med elbelysning.

Kostar bara 60.000 kronor
Kostnaderna för den nya planen har man lyckats hålla nere med bl. a. frivilligt arbete av fotbollsspelare och ledare. Därför har man nu en kostnad av cirka 60.000 kr. Normalt beräknas annars kostnaderna för en likartad anläggning till cirka 150.000 kr.