Skillingaryds vårmarknad 3 maj 2008
www.skillingaryd.nu • Startsidan för Skillingaryds IS här

Underbart väder för en marknad
Inlagt 4/5 2008

En alldeles fantastisk dag!
Ja, så kan man sammanfatta vårmarknaden 2008.

Vädergudarna var på sitt bästa humör och det smittade av sig på de uppskattningsvis 5.000 som hade kommit till årets vårmarknad på Slätten i Skillingaryd.

Bra marknadsföring
Arrangerande SIS ishockeysektion hade jobbat mycket och länge och det gav resultat. Kommunen backade också upp med bland annat reklam i TV4 och lokaltidningar som Finnveden Nu och Värnamo Nyheter hade mycket annonser inför aktiviteten.
Det fanns mycket att hitta på och de 90-talet knallarna hade mycket att erbjuda.

Upp i det blå
Bertl ”Gölgåsarn” Gunnarsson stod och myste med nyinköpta träskor och Stig Eriksson fick ett särskilt minn med sig hem:
– Ja, det var första gången på 50 år som jag flög helikopter och första gången för min hustru, berättade Stig om den som han tyckte härliga upplevelsen.
Det var dottern Anettes idé och det var för övrigt närmast hela dagen kö till helikopteruppstigningen.

I butikerna
I andra delar av köpingen var det också god kommers. På Jonssons konditori var det en strid ström av folk och likadant var det på Gångbart, Önska, Lagahallen, Beklädnadsaffären med flera butiker.
Marknaden, en tradition sedan 1842 i Skillingaryd och om fem månader är det dags för nästa samling: höstmarknaden den 4 oktober.

Per BunnstadBoka i 4/10 2008 i almanackan – höstmarknad!


Kommunen presenterade sig med bodag
Inlagt 4/5 2008
Kommunen hade ett stort tält där det var bodag. Det handlade alltså om vilka fina möjligheter det finns att bo i Skilingaryd. Nya flerfamiljshus presnteras, det finns villor och annat boende.