Fotboll Skillingaryds IS damer 2010
  www.skillingaryd.nu Till startsidan för föreningar Till startsidan för SIS här Till startsidan för SIS fotboll här

SIS vann med 2–0
Inlagt söndag 9 maj 2010

Trots att SIS fullständigt spelade ut Hultsjö Atom på Movalla dröjde det till matchens sista minuter innan målen kom fram till 2–0.

SIS-tränaren Kalle Dahlström var mycket nöjd med spelet men tycker att det var lite sämre ställt med avslutningarna.
1–0 kom först i minut 82 och 2–0 i näst sista spelminuten.

– Båda gångerna var det Jenny Eriksson som var sist på bollen och hon var mycket bra, berömmer Kalle Dahlström.

Han ger i övrigt stort plus till alla. Man spelade bra, kämpade men tre träffar i stolpe eller ribba samt andra missade lägen var inte helt bra. Rättvisa skipades ändå till slut tack vare Jennys mål

SIS-poäng i seriepremiären mot Gnosjö
Inlagt lördag 24 april 2010

Trots att SIS fick undvara tre spelare på grund av sjukdom med mera gjorde laget en godkänd premiär i division fyra. Det blev nämligen 1–1 (1–1) mot Gnosjö Spirit på Movalla.

Tränaren Kalle Dahlström blev tvingad att möblera om en hel del i laget. Jenny Eriksson fick backa till mittfältet och just mittfältet blev mest omstuvat.

1–0
Angela Juul gav SIS ledningen i mitten av fösta halvlek men Gnosjö hann kvittera före paus. Målskytt var Julia Nordin.

Nöjd tränare
– För att vara en seriepremiär är jag nöjd. Alla kämpade på bra, säger SIS-tränaren.

Svettig räddning
Extra plus går till Julia Thörnberg, Jenny Eriksson och målvakten Amanda Davidsson Amanda gjorde bland annat en svettig räddning i slutet av matchen. SIS hade annars 2–1 inne men domaren dömde bort

Per Bunnstad

SIS vann mot WIK
Inlagt onsdag 21 april 2010

SIS damlag överraskade genom att i en träningsmatch besegra WIK med 4–1 (3–0).
Det var årets första match på Movalla och en bra sådan.

SIS inledde oerhört bra och i 20 minuter pressade man helt tillbaka WIK. Sedan jämnade det ut sig och i andra halvlek tog WIK över men då var det så dags. SIS höll undan och hade faktiskt flera målchanser.

Ny från Värnamo
Nyförvärvet Jenny Eriksson från IFK Värnamo hade flyttats från backplats till anfallet och det var ett lyckokast. Jenny gjorde tre av målen och Marina Baric ett.

Tung förlust
WIK har förlorat förra årets skyttedrottning Debbie Harrysson och än har ingen lyckats ta över hennes roll i laget.
I SIS går extra plus till tremålsskyten samt Julia Thörnberg i försvaret.

SIS spelade oavgjort mot Vrigstad
Inlagt söndag 18 april 2010

Det blev 2–2 för SIS dam i träningsmatchen mot Vrigstad.

Matchen spelade i Hultagård och Vrigstad var bättre i första halvlek. Men SIS lyckades vände pausläget 0-2 till ett rättvist oavgjort resultat.
Matea Cosic och Rebecca Svenningsson gjorde målen för SIS.
Extra plus till Maja Karlsson och Julia Thörnberg.
Noteras kan att SIS under veckan även mött Waggeryd och förlorat med blott 0–1.

SIS föll i cupen
Inalgt söndag 11 april 2010
SIS damer förlorade med 0–3 (0–3) borta mot Vetlanda FF.

Det blev en överraskade stor förlust mot ett lag som spelar en division längre ned i seriesystemet. SIS hade dock sex spelare borta och ställde upp med endast tolv tjejer.
Vetlanda tog ledningen på sin bonusstraff och 2–0 kom sedan på en ”riktig” straff. Före halvlek kom också 3–0.
SIS hade inte det rätta flytet.
– Vi kan bättre, konstaterar tränaren Kalle Dahlström.
Extra plus i SIS till målvakten Amanda Davidsson och Marina Baric som kämpar oerhört bra.
SIS dam vann med 4–3
Inlagt onsdag 31 mars 2010

SIS damer vann kvällens träningsmatch i Kulltorp mot Lanna/Kulltorp med 4–3 (1–1).

Spelmässigt sett dominerade SIS stort men höll på att tappa en ledning på 4–1 till oavgjort. Hemmalaget reducerade föst på straff och lyckades sedan få in ytterligare ett mål.
– Det var lite nervigt på slutet, medger SIS-tränaren Kalle Dahlström.
SIS redde ut det hela och vann välförtjänt.

Målen
SIS målen gjordes i tur och ordning av Emelie Claesson, Hilma Olsson, Hilma Olsson igen och Marina Baric.

Plus
Extra plus i SIS går till Klara Sandberg, Marina Baric och målvakten Amanda Davidsson. Men alla 18 som var med visade prov på fina takter.

Oavgjort mot Bodafors
Inlagt måndag 29 mars 2010

SIS damer spelade i dag årets andra match och det blev 5–5 (2–2) mot Bodafors.

Det var match i Smålandsupen på Slätten och öppet spel med hela tio mål.
– Det var en klar förbättring för förra matchen. Tjejerna höll i bollen och spelade bra. Det var bara de sista tio minuterna vi tappade. Vi släppte då in två mål och 5-3 blev 5-5, säger tränaren Kalle Dahlström.

Målskyttar
SIS-målen gjordes i tur och ordning av Angela Juul, Matea Kosic, Suela Klapija, Eva och Suela Klapija.

Duktig Rebecka
Alla var bra med stort extra plus till Rebecka Svenningsson. Suela Klapija och Angela Juul får också extra beröm men tränaren vill ge plus till alla.

Blev 10–8
De efterföljande straffarna slutade 5–3 till SIS och på ett sätt kan man säga att slutresultatet därmed blev 10–8 men officiellt gäller 5–5.

SIS i rött på väg upp i ett anfall.
Nära mål för SIS.
Hilma Olsson en av de duktiga tjejerna i SIS.

Förlust i första cupmatchen
Inlagt fredag 19 mars 2010

SIS damlag spelade säsongens första match i kväll.

Det var match på grusplanen i Vaggeryd och Hagapojkarnas damer vann i Smålandscupen med 3–1 (2–1).

Bra start
– Vi gjorde en bra insats för att vara första matchen, säger Kalle Dahlström som är ny tränare för SIS-damerna.
SIS inledde bra och tog ledningen genom Rebecca Svenningsson. Före paus hade dock Haga vänt till ledning.

Hög press
SIS satsade hårt framåt i andra halvlek men pressen kom av sig och Haga tog över matchen och kunde vinna ganska klart.
– Vi rullade på alla 15 spelarna och de skötte sig bra med extra plus till målvakten Amanda Davidsson och mittbacken Julia Thörnberg, säger tränaren.

Fortsatt spel
SIS ska i år spela i division fyra och i den divisionen spelar för övrigt Haga.
Nästa cupmatch för SIS spelas preliminärt den 6 april hemma mot Bodafors och sista matchen den 10 april borta mot Vetlanda FF.