www.skillingaryd.nu Till startsidan för föreningar Till startsidan för SIS här Till startsidan för SIS fotboll här

Föll med 1–2 mot lag från Schweiz
Inlagt 14/4 2009

Nu har vi precis avslutat matchen mot SC Kriens.
Det visade sig att det var ett regionalt lag ifrån Luzern, med stor spännvidd i ålder. Det var med några 16-åringar men det stora flertalet spelare var 18–20 år.

Men vi spelade tufft och försökte störa dem i deras vassa uppspel.
Detta lyckades vi mycket bra med och vi hade en del utmärkta kontringar, men till slut fick de hål på oss och gjorde 1–0 i en lite tilltrasslad situation i slutet av första halvlek.

Straff emot oss
Vi försökte trycka upp spelet i början av andra halvlek och kände att vi hade en rejäl chans. Då kom kallduschen, på en långboll i mitten kämpade vår försvarslinje med SC Kriens anfallare och det slutade med att bollen studsade upp på en försvarares arm och domaren dömde straff till Kriens.

Ökade på ledningen
På straffen gick Gustav åt fel håll och fick se bollen passera på sin högra sida. Mannar upp med modet! skrek lagledningen och vårt lag lyfte spelet återigen. Robin Oskarsson gav som vanligt allt och gick upp i position på sin högerkant. Där fick han med sig bollen en bra bit och gjorde bort en back innan han avlossade ett skott som från nära håll träffade i höger stolpes insida och tillbaka in i plan där vår nyblivne måltjuv Axel Thulin helt ostört kunde rulla bollen i mål till 1–2.

Satsade framåt
Sista fem minuterna tryckte vi på med allt och vi manade även på Gustav Kennestig så att vid någon fast situation anföll vi med hela laget.
Tyvärr spelades matchen endast 2x30 minuter, vilket vi tror var till nackdel för oss eftersom vi såg att våra motståndare började tappa orken i det soliga och varma vädret.

Bra motstånd av oss
Lagledningen är mycket nöjd med spelet mot ett så kompetent motstånd, men det är klart att andra uddamålsförlusten här i Spanien svider en del i det solbrända skinnet.
Se upp Hovslätt. Vi kommer rejält taggat till DM-matchen den 18 april.

Robert Alkemark

Första matchen spelad på spansk mark
Inlagt måndag 13 april 2009
Ängby i grönt stod för motståndet i den jämna matchen. SIS/KSK föll med knappa 1-2.

Vi tränade söndag morgon i ett ihärdigt regn, vilket gjorde att humöret kanske inte var helt på topp.

Goda ledare är ju bra att ha, Anders Forsman förstod att han var tvungen att ta tag i saken så han såg till att halka omkull i en lerpöl och genast gick humöret upp ett par grader.
Efter träningen åt vi lunch på hotellet och de flesta äter med god aptit.

Första matchen
Klockan 16 var det dags för vår första match i Spanien och motståndet var Ängby IF som hör hemma i Stockholm.
Matchen startade i ett högt tempo och efter ungefär halva första halvlek gjorde Ängby 1–0 på en fin hörna från höger.
Vi gjorde bra motstånd och lyfte upp spelet efter målet men lyckades inte utjämna under första halvlek.

Kvitterade
En bit in i andra gjordes en del byten och med 20 minuter kvar lyckades vi utjämna till 1–1 genom Axel Thulin, efter en framstöt av Dennis Wictorin, som ledde till en målvaktsretur där Axel påpassligt och kyligt förpassade bollen i motståndarmålet.

Ängby avgjorde
I slutminuten fick sedan Ängby en frispark på högerkanten och till vår stora besvikelse och efter ett effektivt utnyttjade av frisparken lyckades Ängby trycka in segermålet på en för Gustav Kennestig otagbar nick.

Bra insats
När besvikelsen lagt sig summerar ledarna att hela laget genomförde matchen på ett föredömligt sätt och det är värt att notera, mot ett mycket bra motstånd där spelarna i motståndarlaget till övervägande del bestod av 92:or.

Ny match
Vi ser redan fram emot nästa match i morgon tisdag mot SC Kriens. Då skall vi ta revansch för den snöpliga förlusten i dag.
Vi har kul och hoppas att ni trivs därhemma.