Handbollsklubben Vaggeryd www.skillingaryd.nu www.vaggeryd.nu Till startsidan för föreningar  HK Vaggeryds egen webbplats

Egen webb för HK Vaggeryd
Inlag torsdag 3 september 2009
Vi har lagt in länkar på olika sidor till HK Vaggeryd som skaffat en ny, trevlig webb. Se den här.
Cyrus var bättre än HKV
Inlagt 18/1 2009

Cyrus vann med 36–23 (18–9) mot Vaggeryd.
– Vi startade annars bra och hade efter en kvart ledningen med 6–5, sägerMikael ”Nille” Nilsson, tränare för HK Vaggeryd
.

Orken tröt så småningom och det i kombination med en bra hemmamålvakt gjorde att Cyrus kunde dra ifrån. Cyrus var mycket bra i kontringsspelet.

Taktisk genomgång
– Under pausvilan pratade vi om att vi måste springa hem mer – det var den enda bristen vi hade, uppställt försvar samt anfall fungerade bra, säger Nille.

Cyrus ångade på
Cyrus rivstartade andra halvlek:
–De visste att vi var trötta; Varje gång vi gjorde mål, körde de löpande avkast, vilket ofta resulterade i mål. Cyrus gjorde 20 kontringsmål på oss och det talar sitt tydliga språk. Vi behöver träna mer kondition. Vi har ett bra anfallsspel och vi har ett väldigt bra försvarsspel men vi har inget kontringsspel på grund av den bristande konditionen. Så nu ska vi träna fys, säger tränaren..

Extra plus
Bra idag var Vaggeryds målvakt Michael Andersson som var rena väggen i första halvlek och lite mer mänsklig i andra, men han gjorde en mkt bra match.

Målen
Mikael Nilsson 7, Albert Philip 6, Hampus Melander 3, Stefan Jonsson 2, Henrik Ankarstrand 2 samt ett var av Zulkifee Binadam, Josiph Blazevic och Jakob Juris.

HKV kämpade men föll
Inlagt 11/1 2009

Trots att HV Vaggeryd föll med 24–30 mot Bilagn var tränaren Mikael ”Nille” Nilsson ganska nöjd.
– Ja, vi spelade en av våra bättre matcher i dag. Bilagan är ett bra lag med många rutinerade spelare från högre divisioner, säger Nille.

Bilagan öppnade starkt och framför allt dess målvakt Pierre Svedberg; Han stängde igen totalt i början. Det tog tio minuter innan Vaggeryd kunde göra mål på honom och då ledde Bilagan med 5–0.

Bra försvar
– Vårt försvarsspel var mycket bra. Däremot var vårt hemlöp mindre bra så bilagan gjorde många kontringsmål på oss. Anfallsmässigt kändes det att vi bara tränat en gång efter juluppehållet så tajmingen var inte den bästa i alla situationer, säger tränaren.

Kämpade bra
Bilagan hade ett överläge med kring fyra mål under i stort sett hela matchen.
– Det positiva var att vi kämpade i 60 minuter. Det var mycket spelglädje och vi hade väldigt roligt. Nu ser vi fram emot ett par genomkörningar på träning och nästa match, avrundar Nille.

Philip tillbaka
Han ger godkänt till alla och ett extra plus till Albert Philip som var tillbaka i HKV. Han gjorde sju mål, alla i första halvlek.

Målgörare
Vaggeryds målskyttar var Albert Philip 7, Mikael Nilsson 5, Andreas Rundbäck 3, Daniel Johansson 3, Henrik Ankarstrand 3 samt ett var av Vito Lukic, Joakim Löfgren och Stefan Jonsson.

Seriepremiär för damer och herrar
Inlagt söndag 5 oktober 2008
Förlust för damerna

Damerna mötte i seriepremiären Anderstorp som har ett bra lag, Vaggeryd föll med 12–30 (4–13).

– Vi var nervösa, tappade lite bollar och hade svårt att komma till avslut. Det såg lite bättre ut i andra halvlek, säger tränaren Mikael ”Nille” Nilsson.
HKV saknade några spelare samt att Evelina Kimmehed skadade sig i ett knä
– Nu är premiären över och nu gäller nya tag till nästa match, säger tränaren.
Målen gjordes av Sanna Lindberg 5, Evelina Kimmehed 4, Lotta Davidsson 2 och Emma Vilsson 1
Extra plus till målvakten Tanja Aaby som var jätteduktig.

Herrarna vann med 23–17

Herrarna började nervöst samt med lite underskattning mot Sävsjö men vann till slut med 23–17 (10–8) .

Det var ingen skönmatch. HKV ledde hela tiden men bara med ett par mål
– I andra halvlek ryckte vi ifrån till fem måls skillnad som vi i stort sett behöll till slutsignalen. Vi snurrade runt på mycket folk och det som var roligt var att juniorerna vågade och gjorde också mål, säger tränaren Mikael ”Nille” Nilsson,
Målen gjordes av Andreas Rundbäck 6, Henrik Ankarstrand 5, Johan Nilsson 3, Stefan Lundgren 2, Zulkiflee Binadam 2, Mikael Nilsson 2, Hampus Melander 1, Daniel Hofmann 1 och Jakob Juris 1
Extra plus till Andreas Rundbäck och målvakterna Fredrik Oskarsson och Mikael Andersson.