HIF-DIF 050801

Supporterklubben DIFSIS www.skillingaryd.nu DIFSIS startsida

Spännande seriefinal
Före matchen var det lite oroligt utanför Olympia.
Klicka på bilderna för större bilder.


Foto och copyright: Per Bunnstad www.skillingaryd.nu
DIF-supportrarna hejade och manade fram sitt lag allt vad de kunde. HIF-supportrarna hördes inte lika mycket, men de var ändå gladast efteråt.
Första halvlekens bästa målchans var Djurgårdens och hemmamålvakten gjorde en kanonräddning på skott från egen försvarare! DIF hade de klart bästa målchanserna men hemmamålvakten storspelade och här täckte han bort Tobias Hysén.
DIF-hörna men den blev resultatlös. HIF hade mycket av spelet men DIF hade de bästa målchanserna. Kalle Svensson, Rio-Kalle, står staty vid Olympia. Den här kvällen storspelade hans efterföljare i HIF-målet. Tobias Hysén hade många målchanser men lyckades inte spräcka nollan. HIF:s målvakt stod i vägen för allt.
Seriefinal i Helsingborg, men Djurgården räckte inte riktigt till på Olympia.

Hemmalaget Helsingborg vann med 2–0 (0–0) och spelade den bästa fotbollen. Men ser man till målchanserna så hade DIF väl så många. Men hemmamålvakten storspelade.
Nu har Djurgården två raka förluster, båda mot skånelag. Det vill alltså till att DIF tar sig i kragen om laget ska behålla förstaplatsen, numera bara på målskillnad.
Tobias Hysén höll sig flera gånger fint framme men hade inte den rätta turen. Djurgården hade också mycket svårt första halvtimman men kom sedan tillbaka och sista timman var spelmässigt sett jämn.